Dodatni programi

 1. Individualni kondicijski trening
 2. Grupni kondicijski trening ( 2 – 4 )
 3. Individualni tehničko – taktički trening
 4. Grupni tehničko – taktički trening ( 2 – 4 )
 5. Korektivni trening
 6. Prevencijski trening
 7. Rehabilitacijski trening
 8. Individualni trening klizanja
 9. Grupni trening klizanja ( 2 – 4)
 10. Individualni trening rolanja
 11. Grupni trening rolanja ( 2 – 4 )
 12. Stručno savjetovanje prilikom usmjeravanja ili orijentacije djece u sport

1. Individualni kondicijski trening
Kondicijska pripremljenost na svakom stupnju sportskog razvoja neizostavno je jedan od glavnih preduvjeta za kvalitetnu i dugoročnu sportsku karijeru. Praćenjem novih znanstvenih spoznaja i praktičnim iskustvom u ekipnim i individualnim sportovima nastojimo u svakom stupnju sportskog razvoja pružiti usmjerenu i pravovremenu kondicijsku pripremu.
Individualni kondicijski trening namjenjen je sportašima u dobi od 10 do 18 godina koji pokazuju interes i talent za određeni sport.

2. Grupni kondicijski trening ( 2 – 4 )
U malim grupama koji su usmjereni istim ciljevima kondicijske pripreme u određenoj dobi sportskog razvoja omogučujemo razvoj morfoloških, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti na zanimljiv i edukativan način.
Grupni kondicijski trening namjenjen je sportašima u dobi od 10 do 18 godina koji pokazuju interes i talent za određeni sport.

3. Individualni tehničko – taktički trening
Usvajanje i usavršavanje tehničkih i taktičkih elemenata određenog sporta zahtjeva kontinuirani i pravovremeni slijed. Što znači da se tijekom sportskog razvoja treba usmjeriti na točno određene tehničke i taktičke zahtjeve kako bi se u slijedećem stupnju sportskog razvoja stvorili preduvjeti za uspješnu nadogradnju novih i kompleksniji tehničkih i taktičih zahtjeva.
Individualni tehničko – taktički trening namjenjen je sportašima u dobi od 10 do 18 godina koji pokazuju interes i talent za određeni sport.

4. Grupni tehničko – taktički trening ( 2 – 4 )
Stvaranje situacijskih uvjeta pridonosi bržem i kvalitetnijem usvajanju tehničko –taktičkih elemenata određenog sporta. Grupni trening ima zadaću uskladiti usvojenu tehniku sa tehničkim zahtjevima određenog sporta.
Grupni  tehničko – taktički trening namjenjen je sportašima u dobi od 10 do 18 godina koji pokazuju interes i talent za određeni sport.

5. Korektivni trening
Sve je veći broj osoba svih uzrasta koje imaju posturalne poremećaje. Urođene deformacije, nedovoljno kretanja, nekvalitetan rad sa sportašima mogu značajno narušiti zdravlje djece. Naš zadatak je da uočimo problem i napravimo odgovarajući trenažni program.
Kombinacijom vježbi snage određenih mišičnih grupa i različitim tehnikama istezanja nastojimo ukloniti ili ublažiti već postojeći deformitet.

6. Prevencijski trening
Loša pripremljenost lokomotornog aparata i želja za iskazivanjem svog maksimalnog potencijala često uzrokuje sportske ozljede koje nas udaljavaju od treninga, usporavaju napredak te zaustavljaju sportsku karijeru. Preventivnim programom nastojimo unaprijediti sve segmente lokomotornog aparata s ciljem smanjenja broja i težine ozljeda sportaša te ublažiti posljedice sportskih ozljeda. Usmjerenost ovakvog tipa treninga odnosi se na unapređenje mišičnog tkiva, vezivnog tkiva te na proprioceptivni trening.
Prevencijski trening namjenjen je mladim sportašima  od 10 do 18 godina koji žele kvalitetno ulagati u svoju sportsku karijeru.

7. Rehabilitacijski trening
Rehabilitacija je neizostavni korak u procesu oporavka od bilo koje ozljede, naručito sportske. Posebno osjetljivo područje rehabilitacije je prilikom ozljeda u djece. Nastojimo treningom fleksibilnosti, snage i koordinacije što prije sanirati ozljedu kako bi se djetetov rast i razvoj mogao nesmetano odvijati.
Rehabilitacijski trening namjenjen je sportašima od 10 do 18 godina koji se nakon ozljede žele što prije vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

8. Individualni trening klizanja
Tijekom zimskih dana u Zadru na red dolazi klizanje. Ukoliko želite da Vaše dijete brže i uspješnije svlada osnove klizanja Usš Start je pravo riješenje za Vas.

9. Grupni trening klizanja ( 2 – 4)
Savladavanje osnova klizanja puno je zabavnije u društvu. Zato nije važno iz kojeg sporta dolaziš. Savladaj klizanje i upoznaj nove prijatelje.

10. Individualni trening rolanja
Proljeće je pravo vrijeme za svladavanje ove zanimljive i korisne motoričke vještine. Savladavanjem rolanja obogaćujemo svoju motoričku memoriju, a naručito uvježbavamo svoje kinestetičke i proprioceptivne sposobnost. Sve to povoljno utječe na sport kojim se bavimo.

11. Grupni trening rolanja ( 2 – 4 )
Radi veće dinamičnosti i zabavnijeg karaktera u kojem se još uvjek može postići kvalitetni individualizirani rad Usš Start omogućuje grupni trening rolanja. U maloj grupi dijete će usvojiti osnove rolanja ili usavršiti već stečena znanja te obogatiti svoju motoričku memoriju stjecanjem jednog jako zanimljivog i zabavnog motoričkog znanja.

12. Stručno savjetovanje prilikom usmjeravanja ili orjentacije djece u sport
Roditelj ste koji aktivno sudjeluje u djetetovom rastu i razvoju ali Vam sport nije jača strana ili ste došli pred neke nejasnoće i imate pitanje kako dalje. Nazovite nas i treneri Usš Start pokušat će doći do najboljeg riješenja za Vaše dijete.